Inmiddels ben ik weer terug van mijn vakantie in Split, Kroatië. Een heerlijke vakantie, met als hoogtepunt drie dagen dance festival Ultra. Een vakantie waarin ik bewust mijn voeding los heb gelaten en lekker heb genoten. Maar wat heeft dat nu met mijn lichaam gedaan?

Zoals het er nu naar uitziet ben ik iets meer dan een kilo lichaamsgewicht verloren, en is mijn vetpercentage met een 0,5% gezakt. Normaal gebruik ik weekgemiddelden om mijn gewicht zo goed mogelijk te meten, dus de definitieve resultaten zullen nog moeten blijken, maar ik had tot een jaar terug nooit gedacht dat ik van pizza, bier en burgers zou afvallen! Het is niet de perfecte voeding geweest, zo heb ik er wel wat puistjes bij gekregen, waarschijnlijk van het vette eten, en zal het uiteindelijk niet goed zijn voor je algehele gezondheid. Maar het geeft wel aan dat als je maar onder je dagelijkse onderhoud zit qua calorieën, je sowieso afvalt.

Zelfs hier red ik mijn calorie- en macrodoelen niet mee, maar het is wel erg lekker!! #vakantie #split #Kroatië #health #fitness #fit #fitnessaddict #workout #bestbody #gym #train #training #dutchfitness #fitdutchie #active #strong #motivation #determination #lifestyle #getfit #f4f #exercise #personalbest

Vanavond start ik weer met trainen, en vanaf vandaag pak ik ook mijn voeding weer op. Deze week ga ik wat lager zitten in mijn vetten en deze vul ik aan met koolhydraten. Dat ziet er als volgt uit:

  • 4200 kcal
  • 630 gram koolhydraten
  • 210 gram eiwitten
  • 93 gram vetten

Ik vond het het absoluut waard om me even nergens druk om te maken qua voeding, maar heb nu ook wel weer heel veel zin en motivatie om volle bak door te pakken. Ik zou het dan ook zo weer over doen, op precies dezelfde manier. Ik heb geen spijt of wat dan ook dat ik lekker vakantie heb gevierd. Soms heb je gewoon even een kleine break nodig, om daarna weer meer frisse moed aan jouw doelstellingen te werken!

Categorieën: BlogVoeding

2 reacties

Robert Golz · juli 21, 2016 op 5:54 am

Mike, leuk stukje om te lezen. Ik wilde juist doorgaan in de vakantie om op gewicht te blijven en vetmassa te verliezen. Het enige helaas wat bij mij is gelukt is een vethoeveelheid op het asfalt achterlaten in Spanje.
Lig nu bijna een week in het ziekenhuis met een sleutelbeenbreuk en een 4-voudige bovenbeenbreuk.
Ik ben wel blij dat ik zo goed bezig was want het zal mijn herstel we helpen.

Leuk om je stukjes te lezen trouwens!

    mikeoudshoorn · juli 21, 2016 op 6:08 am

    Hey Robert, leuk dat je de stukjes graag leest. Heftig zeg! Hopelijk ben je snel weer op de been om te werken aan je herstel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *