Zoals jullie vorige week misschien hebben gelezen, ben ik de afgelopen anderhalve week bezig geweest met een kleine cutfase. Wat houdt dat precies in? Dat houdt in dat ik de afgelopen anderhalve week heb geprobeerd om rond de 2400 calorieën te eten, waarvan 240 gram koolhydraten, 210 gram eiwitten en 67 gram vet. Hoewel het vrij lastig was om hier rekening mee te houden tijdens mijn weekend in Gent (al die lekkere biertjes zijn aan mij wel besteed), heb ik het denk ik toch redelijk binnen de perken weten te houden.

Tot nu toe heeft dat geresulteert in een gewichtsafname van 1,6 kilogram, en een duidelijke verlaging in mijn vetpercentage. Hoeveel precies kan ik nog niet zeggen, omdat ik hierbij een gemiddelde gebruik van al mijn metingen, en ik nog een paar dagen moet. Maar mijn buikspieren worden weer licht zichtbaar, met de nadruk op licht en ook alleen bij de juiste lichtval haha. De snelle resultaten geven me echter wel het vertrouwen dat mocht ik weer te hard gaan met bulken, dit eenvoudig te corrigeren is. Het is echter wel mijn doel om de komende periode voorzichtiger om te gaan met die bulkperiode. Het vetpercentage wat ik straks bereikt heb, wil ik proberen zo te houden.

Het belangrijkste is echter dat ik mij goed voel, dat geeft me namelijk meer energie dan al dat eten wat ik naar binnen werk of het werk wat ik verzet in de gym. Je goed voelen is eigenlijk waar je het allemaal voor doet. En ik ben blij dat ik me nu dus weer goed begin te voelen. De afgelopen jaren deed het me niet zo veel dat ik de ene keer een wat dikker laagje had over mijn buikspieren dan de andere keer. Ik ben nooit dik geweest, maar heb ook nooit een sixpack gehad. Daar wil ik komende zomer verandering in brengen, en dat begint nu dus al. Voor nu gaan we verder met het werken naar de 100 kilo, maar op een manier waarop ik me goed blijf voelen. De extra vetlaag neem ik dit keer niet voor lief, de 100 kilo telt alleen als ik onder het vetpercentage van 10% blijf!wp-1470223888112.jpg

Categorieën: BlogVoeding

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *