Vanaf deze week een nieuwe categorie: YouTube tip van de week! In deze categorie raad ik jullie een filmpje, kanaal of afspeellijst aan wat ik zelf interessant vond of tegen ben gekomen en waarvan ik denk dat jullie er iets aan kunnen hebben. De filmpjes kunnen enorm uiteenlopen, van tips om je bench press te verbeteren tot het maken van een eigen pre-workout. Ben jij iets leuks tegen gekomen? Deel het dan vooral met mij en de rest van de lezers hier op de website, en laat hieronder een berichtje achter!

Ik heb het van de week al even kort aangegeven, maar ik ben een nieuw kanaal tegengekomen wat ik de moeite waard vind om met jullie te delen. James Grage, waarschijnlijk geen onbekende voor degenen die wel eens een YouTube filmpje over fitness hebben opgezocht, heeft een nieuwe serie in het leven geroepen: Advanced Training Techniques To Target Muscle Growth. In deze serie legt hij de basisprincipes uit van de werking van de spier, geeft hij aan hoe de spier het beste getraind kan worden, en geeft vervolgens tips over de keuze van oefeningen en de uitvoering hiervan.

Screenshot 2016-08-13 at 00.52.42

Een mooi voorbeeld hiervan is het gedeelte over de borst. Deze tips spraken mij zo aan, dat ik ze meteen in mijn eigen trainingsschema heb verwerkt, en al na één keer toepassen merkte ik een aanzienlijk verschil in het aanspreken van de spier tijdens de oefening. Ook voor de rug waren de tips niet aan dovemansoren gericht, want met de tips uit zijn video’s, hebben we ook de roeibewegingen van de bent-over barbell row en de cable row weten te verbeteren.

Kortom, het nieuwe kanaal van James Grage is een echte aanrader!

Categorieën: BlogMedia

2 reacties

Trainingspost #10: Verbeterde squat? – MikeOudshoorn.com · augustus 19, 2016 op 2:16 pm

[…] beginnen we met de bench press, maar wel iets anders dan normaal. Mijn YouTube tip van de week, James Grage, raad namelijk aan de ellebogen iets verder naar buiten te houden, zodat er meer […]

YouTube tip van de week: Bench Stronger! – MikeOudshoorn.com · augustus 26, 2016 op 1:42 pm

[…] deze fix voor je schouders van Alan Thrall, kun je je zelfs nog meer focussen op de borst door deze tips van James Grage ook mee te nemen in je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *